Libahúsos étel, receptek

    Ludaskása
     
    Egy Márton napi recept, nem csak Márton napra. Kiadós, finom egytálétel pecsenyelibacombból, enyhén fűszerezve, különféle zöldségekkel. Ízlés szerint pecsenyelibamájjal gazdagíthatjuk. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Libasült párolt lilakáposztával, burgonyával
     
    Klasszikus recept a sült libacomb legízletesebb elkészítéséhez. A kívül ropogós, belül omlós libacombokat hozzá méltó módon párolt lilakáposztával és rozmaringgal ízesített sültburgonyával, vagy hagymás törtkrumplival tálaljuk. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Karácsonyi liba
     
    Ropogósra sült egész pecsenyeliba, mazsolával töltött sült almával, tejszínes-mézes szószban párolt gesztenyével, párolt lilakáposztával, és burgonyagombóccal tálalva. Igazi ínyenc különlegesség az ünnepi asztalra. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Töltött libanyak
     
    Ropogósra sült töltött libanyak elkészítésének egyszerű, rövid leírása. A receptben leírt vargányagomba helyettesíthető ízlés szerint más gombafajtákkal is, illetve pénztárcakímélő megoldásként libamáj nélkül is nagyon ízletes étel. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Libapörkölt
     
    Hagyományos, magyaros pörkölt recept sovány libahúsból. Finom, szaftos étel, némi lecsó, fokhagyma és csípős paprika hozzáadásával. Galuskával vagy párolt rizzsel körítve tálaljuk. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Libakolbász
     
    Ha szereted (ki nem szereti...?) a sertéshúsból készült házi kolbászt, akkor mindenképp ki kell próbálnod a libahúsból készült változatát is. A recept egy régi szegedi elkészítési módot tár elénk, amihez libaaprólékot, szalonnát, borjúmájat és szarvasgombát kell (kéne) használni. Ezutóbbi alapanyagot persze el is vethetjük, vagy más gombafélével helyettesíthetjük. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Libatepertős pogácsa
     
    Egy hihetetlenül finom, egyszerűen és gyorsan elkészíthető pogácsa. Íze vetekszik (talán még jobb) a jól elkészített sertéstepertős pogácsáéval. Tésztája kelesztés és hajtogatás nélkül készíthető, csupán össze kell gyúrni, kiszaggatni és megsütni. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha így sütöd meg, egészen biztosan jó ízű és omlós lesz a libacomb! Érdemes megtanulni, mert egy csomó más egyben sütött húst is hasonlóan kell elkészíteni! Sok sikert és jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók: 15 deka sárgarépa, 15 deka vöröshagyma, 10 deka alma, só, 4 libacomb, bors, 1,5 deci vörösbor, 1 deci olaj, 2-3 deka liszt, 2 deci húsalaplé Ropogósra sütött libamell vörösboros-szójaszószos gránátalma körítéssel. Egészséges különlegesség Márton napra, vagy bármely hétvégére. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
336
Untitled Document