Marhahúsos étel, receptek

    Marharolád nagyi konyhájából
     
    Fenséges étel marhacombból készítve ünnepi asztalra vagy bármely hétvégére főfogásként tálalva. Elkészítése kissé időigényes, de hidd el, megéri a rá szánt szabadidődet. A család minden tagja megnyalja majd a tíz ujját utána. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Szecsuáni marha
     
    Igazi távolkeleti ínyencség Kínából. Nevét Szecsuán tartományról kapta, ahol előszeretettel használnak csípős alapanyagokat a sütés-főzés során. Hazánkban lévő kínai éttermekben gyakrabban találkozhatsz szecsuáni csirkével vagy kacsával, de mindenképp érdemes megkóstolnod ezt a karakteresebb, marhahúsból készült változatot is. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Vörösboros marhapörkölt
     
    Országunkban a legközkedveltebb és legízletesebb marhahúsból készült étel. A vörösbor nagyon szépen harmonizál szinte minden vörös hússal, de ebben az ételben különösen kiemeli a marhahús minden zamatát. Tálalhatjuk petrezselymes burgonyával, de nagyon finom magában is, kenyérrel fogyasztva. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sajttal töltött marhasült
     
    Véleményem szerint a sajt minden húsfélével párosítva nagyszerű ízélményt nyújt, ezesetben a marhahússal is. Ebben a receptben gouda sajttal töltött marhasült elkészítését sajátíthatod el, mely tökéletes fogás egy hétvégi asztal főmenüjeként. Friss, ízlés szerinti vegyes salátával a legfinomabb. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Erőleves
     
    Nem maradhat el a klasszikus erőleves a marhahúsból készült ételek receptjei közül. Időigényes, de egyszerűen elkészíthető, kiadós leves, mely legalább havonta egyszer része kell, hogy legyen a vasárnapi asztalon szereplő menünek.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Serpenyős rostélyos
     
    Rostélyos vagy hátszín felhasználásával készíthető ízletes, szaftos étel lecsóval tálalva. Könnyen beszerezhető, pénztárcabarát alapanyagok szükségesek hozzá és egyszerűen elkészíthető. Nagyszerű fogás minden marhahús kedvelőnek. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Háromféle steak van: angolos (rare), fél angolos (medium) és jól átsütött (well done). Buday Péter elárulja nekünk, melyik hogyan készül. Marhahús egy nem megszokott körettel tálalva. Érdemes kipróbálni! Szecsuáni marha elkészítésének receptje. Jól követhető receptvideó, távolkeleti szakáccsal, magyar narrátorral. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!
336
Untitled Document